Paginatitel
 

Jennie de Groot

Acupuncturist, Yogaleraar,
Meditatieleraar en Fysiotherapeut

 
 

Acupunctuur

Wat is Acupunctuur?

Acupunctuur is als behandelmethode een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze geneeskunde bestaat al vele duizenden jaren. Een kenmerk van deze geneeskunde is de holistische benadering van de mens. Dit betekent dat het lichaam en de geest als een geheel gezien wordt en elkaar voortdurend beïnvloeden.

Voor welke klachten wordt acupunctuur gebruikt?

Acupunctuur kan meerdere therapieën en/of behandelingen ondersteunen maar ook als enige therapie worden toegepast. Acupunctuur heeft een preventieve werking en heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en stimuleert de levenslust.

Omdat acupunctuur de gehele mens in balans brengt kan het bij veel uiteenlopende klachten ingezet worden:

Pijnklachten
Klachten aan het bewegingsapparaat (spieren en gewrichten)
Ademhalingsproblemen en longklachten
Huidproblemen
Hoofdklachten (migraine en duizeligheid)
Gynaecologische klachten (menstruatieproblemen en overgangsproblemen)
Maag en darmklachten (maagpijn, prikkelbare darm of obstipatie)
Stress/psychisch gerelateerde klachten (vermoeidheid, slaapproblemen, depressies en PTSD)
Interne klachten (doorbloedingsstoornissen, hoge bloeddruk, blaasklachten)
Ondersteuning bij stoppen met roken en afvallen.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Het onderzoek begint met een intake gesprek waarin u uw klachten kunt vertellen en er een aantal vragen worden gesteld om tot een goede diagnose te komen. Daarna wordt ook uw pols gevoeld en naar uw tong gekeken dit geeft de acupuncturist nog meer informatie voor een goed behandelplan. Hierna wordt het behandelplan samen met u besproken.

De behandeling:
De behandeling met acupunctuur zorgt ervoor dat de energiehuishouding weer in balans komt en de gezondheid herstelt.
In de behandeling wordt gebruik gemaakt van hele dunne naaldjes die in de huid geprikt worden op acupunctuurpunten / triggerpoints. Dit zijn punten die in relatie staan met uw klachten. De naaldjes zijn nauwelijks of als klein prikje voelbaar.

Verder kan er ook gebruik gemaakt worden van een warmte (moxa) lamp om het effect van de behandeling te vergroten. Deze lamp maakt de naaldjes warm waardoor de warmte dieper in het lichaam wordt gebracht. Dit wordt als een aangenaam gevoel ervaren en geeft nieuwe energie. Indien er pijnklachten aanwezig zijn wordt vaak een pijnbehandeling gegeven met behulp van de Balance methode Dr. Tan of Dry Needling.

De acupunctuurbehandeling kan indien nodig worden aangevuld met voedingsadvies, massage en oefeningen.

Wat zijn de kosten en wat vergoedt de verzekering?

Kosten :

1ste consult €76,- (onderzoek en behandeling van 1 uur).
2de consult €53,- (behandeling van 30 - 40 minuten).
Kort consult €30,- (behandeling van 20 minuten).
Contante betaling.

Vergoeding:

Aangezien ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVA en (KAB) vergoeden de meeste verzekeraars de behandeling vanuit de aanvullende verzekering. Informatie hierover kunt U vinden in Uw polis onder: alternatieve geneeswijzen. U kunt ook hier kijken voor een overzicht van de vergoedingen die de verschillende verzekeringsmaatschappijen geven. Dit overzicht is door de NVA met zorg samengesteld; U kunt er echter geen rechten aan ontlenen. Neem contact op met Uw eigen verzekeringsmaatschappij als U de actuele vergoeding voor Uw situatie wilt weten.

Locatie

De behandelingen worden in Zorgkern De Dolgaard Arcen gegeven. Indien van toegevoegde waarde kan de behandeling aangevuld worden met fysiotherapie.

Voor een afspraak of informatie kunt u telefonisch (06-13841538 of 077-3520864) of per e-mail contact opnemen. Voor afmeldingsregeling afspraken acupunctuur, zie tabblad rooster / tarieven.


Acupunctuur