Paginatitel
 

Jennie de Groot

Acupuncturist, Yogaleraar,
Meditatieleraar en Fysiotherapeut

 
 

Meditatie

Wat is Meditatie en wat zijn de effecten van Meditatie?

Volgens Swami Vishnu-Devananda is meditatie niet te leren maar is het een bewustzijnservaring waar je in valt. Wel is het mogelijk hiervoor de juiste voorbereidingen te treffen zoals een rustige omgeving, zorg voor je gezondheid, de juiste meditatie techniek en tijd.

Meditatie technieken zijn oefeningen waarbij de geest op één punt gericht wordt en tot rust komt.

De technieken beginnen met het beoefenen van concentratie op bijvoorbeeld de adem, een chakra, een mantra of het absolute. In het begin zullen de gedachten blijven afdwalen maar door te oefenen lukt het de geest langere tijd achterelkaar te sturen en onder controle te krijgen. Als de geest tot rust gekomen is wordt vanzelf de controle losgelaten en overgegaan in meditatie. Hierdoor ontdek je de wijsheid en rust in jezelf en is er een mogelijkheid tot nieuwe inzichten te komen. Meditatie is een methode voor innerlijke vrede, positief denken, concentratie en verbetering van de gezondheid.

In de cursus die gegeven wordt maakt u kennis met een integrale meditatietechniek. De gebruikte methodes en inspiratie komen uit de traditie van Swami Sivananda geïntegreerd met wijsheden uit het Tibetaans Boeddhisme.

Er zullen in de cursus verschillende praktische oefeningen aan bod komen die een goede voorbereiding zijn voor de meditatie. Dat zijn onder andere: ademhalingstechnieken, diepe ontspanningstechniek (Yoga Nidra) en het observeren en trainen van de geest.

Na de voorbereidende oefeningen zullen we iedere les een meditatietechniek toepassen die uiteindelijk opgebouwd wordt naar 10 tot 30 minuten mediteren. Met geduld en wat oefening kan iedereen deze technieken zich eigen maken en de effecten ervan dagelijks ervaren.

Al 10-15 minuten meditatie geeft innerlijke kracht, rust en balans.

Voor meer informatie en opgave kunt u telefonisch of per e-mail contact opnemen.


Klankschalen