< Yoga Nidra
Paginatitel
 

Jennie de Groot

Acupuncturist, Yogaleraar,
Meditatieleraar en Fysiotherapeut

 
 

Yoga Nidra / Yogische Slaap

Yoga Nidra is een diepe ontspanningsmethode die is samengesteld en naar het westen gebracht door Swami Satyananda Saraswati (omstreeks 1950), een bekende yogameester en oprichter van de Satyananda Yoga.

Yoga Nidra is een systematische ontspanningsmethode om totale fysieke, mentale en emotionele ontspanning teweeg te brengen. Deze ontspanning gaat veel dieper dan slaap. Tijdens de Yoga Nidra "slaapt" het lichaam en is de geest "wakker", het bewustzijn functioneert op een dieper niveau.

Door deze ontspanningsmethode kunnen energiereserves weer worden aangevuld en wordt er een bijdrage geleverd aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Een half uur Yoga Nidra is te vergelijken met 3 uur slaap. Yoga Nidra helpt oude patronen los te laten, te transformeren en geeft nieuwe inzichten.

Daarbij houdt Yoga Nidra veel meer in dan hierboven beschreven is en kan dit het beste in de praktijk ervaren worden. De Yoga Nidra is een yoga beoefening die gewoonlijk 20 tot 45 minuten duurt. Deze oefening wordt aangenaam liggend op de mat gedaan. Als dat niet mogelijk is zijn er ook nog andere aangepaste houdingen mogelijk.

De datums en tijden wanneer Yoga Nidra wordt gegeven zijn te zien onder tabblad rooster.

Voor meer informatie en opgave kunt u telefonisch of per e-mail contact opnemen.


Yoga Nidra